štvrtok 6. júna 2013

PC REVUE

Čím viac zariadení, tým lepšie?

Dnešná doba je uponáhľaná. Aspoň tak sa zvykne vravieť a viac či menej to všetci pociťujeme. Občas mám pocit, akoby ten, kto sa neponáhľa, ani nežil naplno. Aspoň podľa niektorých reklám v médiách či na bilbordoch. Svoju zásluhu má na tom zmena životného štýlu a masový nástup počítačov a multimediálnych zariadení. Mnoho vecí, ktoré boli pre nás predtým nemysliteľné, sa teraz dajú uskutočniť, a čo je horšie – len v zlomku sekundy.

Za tie roky v PC REVUE mi rukami prešlo skutočne veľké množstvo všelijakých zariadení, príslušenstva a doplnkov. Prvotné nadšenie zo všetkých noviniek vystriedal zdravý pohľad na ne. Novinky na trhu, ako sú telefóny a tablety, majú svoje čaro aj opodstatnenie a je ťažké im odolávať či priam nepodľahnúť. Jednej veci som však ešte nepodľahol – ide o TV prijímač. Tí, čo ma poznajú, vedia, že takýto doplnok ešte dlho mať nebudem. Poďme však pekne po poriadku.


PC REVUE- OpenPark

Mobilné technológie v našom živote. Niekedy v blízkej budúcnosti...

Dostal som požiadavku urobiť príspevok na tému, ako by mohlo vyzerať využívanie moderných mobilných technológií niekedy v blízkej budúcnosti. Tak som sa zamyslel :-) a výsledkom je nasledujúci fiktívny príbeh opisujúci jeden deň života s nimi. Skúste si tipnúť, ktoré z technológií sú dostupné už dnes alebo o pár mesiacov a ktoré z nich sú a ešte dlho budú iba sci-fi. Takže začíname: